Besøg i Vilhelm Lauritsen Terminalen (Københavns gamle
lufthavnsterminal)

Torsdag den 13. oktober kl. 19.00 besøgte vi Københavns Lufthavns Terminal, der fungerede fra 1939 til 1960. I DP HOS SAS Terminal 2Terminalen blev vi taget imod af Flemming Jørgensen som er pensioneret tekniker og siden 1956 har arbejdet i Flyvesikringstjenesten. Først viste han en film om flytningen og genopbygningen af Terminalen, som blev tegnet af arkitekt Vilhelm Lauritsen, og som i dag er fredet og er en arkitektonisk perle. Den kostede i sin tid 1 Millioner kr. at bygge. Terminalen blev natten mellem den 18. og 19. september 1999 flyttet 3,8 kilometer tværs over lufthavnens arealer og ligger nu i Maglebylille. Flytningen kostede 100 Millioner kr.

Det blev et besøg i nostalgiens tegn, og antennerne var ude på alle de deltagende DP medlemmer. Flemming Jørgensen var en morsom og fantastisk fortæller, og efter en rundvisning i ankomst-/afgangshallen besøgte vi flyveledertårnet, hvor vi bla. hørte om flyveledelse i 30’erne og 40’erne, samt beså den gamle radiostation. Herefter tog vi hver til sit med ret meget mere viden om terminalen, SAS og lufthavnsvæsenet i al almindelighed i fordums tid. En rigtig fin aften arrangeret af Niels Wulff, som der her skal lyde en stor tak til, og det samme gælder også til Flemming Jørgensen.

DP HOS SAS Terminal alleDP HOS SAS Terminal 4
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________