LEGO og LEGOLAND

Lego1Af Henri Gorm Jensen

Hvem har lyst til at stå op, ”midt om natten”, for at være på Valby Station kl. 07.00. Blive samlet op af en minibus. Køre i ca. 4 timer igennem det meste af Danmark, for til sidst at ankomme kl. ca. 11.00 til LEGO’s hovedsæde i Billund?

 Det havde 15 morgenfriske DP medlemmer,  som til gengæld for deres tidlige fremmøde, blev fyrsteligt beværtet ombord på bussen med kaffe, the, morgenbrød samt øl og vand, imedens vi med vor vanlige gode chauffør rullede ned over Sjælland, ”fræsede” hen over Fyn (med et enkelt stop ved Fruens Bøge), og slutteligt bevægede os nordpå i Jylland til vort bestemmelsessted LEGO.

Vel fremme, efter lidt køren frem og tilbage i Legoområdet, fandt vi indgangen til LEGO’s hovedsæde, hvor et af de jyske medlemmer, nemlig  Jan Køpke Christensen stødte til selskabet, og hvor vi blev taget imod af Pressechef Roar Rude Trangbæk og Kommunikationschef Charlotte Simonsen.

Charlotte Simonsen fortalte os om LEGO’s historie, som i korte træk lyder som følger: Navnet 'LEGO' er en sammentrækning af ordene "leg godt". Det er både vores navn og vores ideal. LEGO Koncernen blev grundlagt i 1932 af Ole Kirk Kristiansen. Siden da er virksomheden gået i arv fra far til søn og ejes nu af Kjeld Kirk Kristiansen, grundlæggerens barnebarn. Virksomheden har gennemgået en stor udvikling de seneste næsten 80 år fra et lille tømrerværksted til en moderne, global virksomhed, der nu er den fjerdestørste producent på legetøjsmarkedet målt på omsætning. LEGO klodsen er vores vigtigste produkt. Derfor er vi også stolte af, at vi to gange er blevet kåret til Århundredets Legetøj. Lego3Vi har udviklet vores produkter meget gennem årene, men fundamentet er stadig den traditionelle LEGO klods. Klodsen, som vi kender den i dag, blev lanceret i 1958. Koblingsprincippet med rør i klodsen gør den unik og giver uendelige muligheder, når der bygges. Det gælder bare om at sætte gang i fantasien, så kan utallige kreative ideer føres ud i livet gennem leg.Lego6

Derefter satte hun os lidt ind i LEGO’s forretningskoncept, planer for LEGO’s udvikling nu og i fremtiden, LEGO’s  relationer til pressen i al almindelighed, samt besøg i LEGO’s fantastiske museum. Hvem havde troet at lidt primitivt trælegetøj, kunne udvikle sig til det som produceres i dag? 

Sluttelig vandrede vi tilbage til hovedbygningen, hvor vi indtog en meget hurtig buffet, idet vi havde en stram tidsplan der skulle overholdes. Lego4Nu var det tid til den store rundvisning i produktionshallerne, hvor det virkeligt gik op for mange af os, hvor stort og kompliceret et maskineri der skal til, blot for at fremstille en enkelt LEGO figur. En meget spændende rundvisning hvor der blev stillet mange spørgsmål til rundviseren af vore videbegærlige medlemmer. Klokken nærmede sig 15.00, og efter at have modtaget diverse pressemateriale, takkede vi af, og bevægede os hen til LEGOLAND hvor vi havde en aftale med PR og Pressechef Jonas Søndergård. Lego2Han gav os en kort information om LEGOLAND, hvorefter vi blev sluppet løs, for på egen hånd at se og prøve de forskellige forlystelser i den store park. Vi mødtes igen ved bussen kl. 17.00 hvorefter vi bevægede os hjemad mod Valby Station, hvor vi efter et enkelt stop på tilbagevejen ankom omkring kl. 22.00, mættede med indtryk og en lille smule klogere. Lego5Slut på en rigtig god tur.

 

 

 

 

Du kan se flere billeder fra turen her.