DSCN0936 - Kopi 3Dansk Presseforbund på

Hotel d´Angleterre

 

15 veloplagte medlemmer var på rundvisning på Hotel d´Angleterre den 10. oktober 2013.

Vores cicerone var Mette Remmen fra Remmen Fonden, der ejer Hotel d´ Angleterre, og blandt de mange som Mette har vist de nye faciliteter på hotellet har der blandt andet været rockstjernen Bruce Springsteen, som første gang besøgte d´ Angleterre i 1984, og hotellet siden har været hans foretrukne bopæl, når han har været i Danmark.

Vi indledte med en tur til 1. sal af den gamle store maghonitrappe, der åbenbart har fået kritiske røster fordi den i dag er blevet overmalet HVID

Remmen fonden ejede i mange år hotellet, men solgte inden finanskrisen, men købte så for et par år siden hotellet tilbage til en fordelagtig pris og med det formål, at retablere d´Angleterres interiør i en stil der bevarede hotellet, som Københavns fornemmeste overnatningsfacilitet, men som samtidig skulle vise sig i nutidens design.

Vi besigtigede en oprindelig, men nyistandsat Karen Blixen suite med grandios udsigt over Kgs. Nytorv. Den oprindelige Victor Borge suite nr. 111 måtte vi dog undvære at se, idet den var blevet nedlagt i forbindelse med ombygningen.

Vi besigtigede flere af de forskellige muligheder for overnatning fra værelser, juniorsuiter og suiter der kunne sammenlægges, og alle var de forskelligt men smagfuldt indrettet. Med udgangen af 2013 vil der stå 35 suiter og værelser klar.

Hotellets ledelse vil gerne prioritere dansk interiør på hotellet og det lykkedes også med danske malere blandt andet V. Skotte, men møbler, lamper etc er det sværere at få produceret i Danmark.

Tidens ønske om grøn profil har d´Angleterre taget til sig med etablering af 3 lag glas og installation af fjernkøling fra Københavns Energi.

Hvad koster det så at bo på dette gamle hæderkronede og kendte hotel? Den billigste overnatningsmulighed på d´Angleterre koster for en nat kr 2.500, og den dyreste suite for en nat – en bagatel af kr 26.500, og de formentligt pengestærke krydstogtturister, der efterhånden fylder meget i det Københavnske billede, udgør i dag 60 % af sommergæsterne på d´Angleterre.

Endelig nåede vi ned i kælderetagen, hvor vi kunne se behandlingsrummene, hvor dagens skønheder kunne blive om muligt endnu dejligere.

Desværre er ombygningen af swimmingpoolen 10x 12 m endnu ikke færdig.

Det samlede indtryk af d´Angleterres ombygning med de douce farver er ønsket om stadig at signalere at hotellet blev etableret i 1755, men at det også er spillevende og stadig til rådighed for et kræsent publikum i dag.

Vi sluttede i Balthazar Bar, hvor vi blev tilbudt Champagne, hvor baren i øvrigt har 160 forskellige Champagner.

Formanden takkede behørigt Mette Remmen for invitationen til at nyde champagnen og den grundige og interessante rundvisning og de tilstedeværende medlemmer klappede som vanligt i takt.