Den Blå Planet 130501112

Den 9. december mødte 21 forventningsfulde medlemmer op til vores arrangement på Den Blå Planet. Og forventningerne blev bestemt ikke skuffet.

 

 

 

Vi blev budt velkommen af Christian Juul Yssing der er PR konsulent for Den Blå Planet, derefter fik udleveret en modtager og et sæt hovedtelefoner, så vi kunne høre det foredrag som Peter Gravlund holdt for os.

Peter Graulund, der er forskningschef for Den Blå Planet, tog os først hen til Oceantanken, der er det største akvarium, her holdt Peter Graulund, med det 16 x 8 meter og 46 cm tykke panoramavindue som baggrund, et inspirerende foredrag både om projektet Den Blå Planet, og om sin seneste forskningsrejse, der havde til formål at indfange havslanger, der senere vil komme til Den Blå Planet. Det var som et eksempel på de forskningsprojekter, som Den Blå Planet er aktive deltagere i.

 

Men det er ikke kun på de fjerne kontinenter, at Den Blå Planet arbejder, også lige uden for vinduerne i de lokale farvande, dykker de to gange om ugen, for at se hvilke fisk der befinder sig der, og hvor mange der er. Det er der faktisk ikke nogen der har undersøgt før.

 

Mens vi blev ført rundt i verden gennem vores ører, sad vi og så på hammerhajer, rokker og muræner, der sammen med en mængde andre fisk svømmer rundt i de 4 millioner liter azurblå havvand, der er i Oceantanken. Det var en ganske speciel og fascinerende oplevelse.

 

Efter dette blev vi vist rundt af Peter Graulund, vi kom blandt andet igennem den 16 m. lange tunnel, hvor det næsten føles som en dykkertur.

 

Det vil komme for vidt, at fortælle alle detaljerne her, så afslutningsvis vil hellere anbefale alle, at de tager en tur til Den Blå Planet, og selv opleve det selv. Allerede nu har over en million besøgende været derude, og 100.000 skolebørn har modtaget en undervisningsdag derude.

 

Slutteligt en tak til alle på Den Blå Planet der gjorde denne oplevelse mulig.

 

Peter Brandi