Folkemødet i Allinge på Bornholm

DSCN5104 - KopiDansk Presseforbund arrangerede fra den 12. – 15. juni 2014 en tur til det store politiske Folkemøde i Allinge. På denne tur ville man opleve en anden side af vort demokrati,end den vi er vant til at se i TV. Der var her også mulighed forat komme helt tæt på de politiske magthavere.

 

 

  

Vi ville kunne gå rundt i det smukke Allinge og droppe ind til forskellige arrangementer, lytte til den politiske debat eller fordybe os i specifikke emner hos en af de mange interesseorganisationer der ville være til stede. Og det skal vi da lige love for at vi gjorde alt sammen. Ud over, at vi kom helt tæt på politikerne, nød vi vist alle, nogle dejlige solrige dage på skønne Bornholm. DSCN5169 - Kopi

 

Vi boede på BB Hotel på Store Torv i Rønne. Fra tidlig morgen til sen aften kørte der busser mellem Rønne og Folkemødet i Allinge, og de startede og stoppede næsten lige uden for hotellet så det kunne næsten ikke være bedre. Vi bestemte selv hvornår på dagen vi tog af sted til Folkemødet, så på den måde var det muligt selv at dosere hvor meget politik, man synes, man kunne holde til.DCN5312

De var der jo alle sammen, dem som vi ikke kan slippe for at se i diverse medier. Helle Thorning Schmidt, Lars Lykke Rasmussen, Anders Samuelsen, Thuesen Dahl, formanden for ældresagen, Pia Kjærsgaard, Margrethe Westager, Københavns Overborgmester Frank Jensen, formanden for Dansk Journalist Forbund og selv Dansk Presseforbunds formand mødte sin ”Tvillingebror” Mogens Lykketoft. Dette var blot et lille udpluk af de ”kendisser” som var tilstede på Bornholm og som vi rendte ind i.

De forskellige organisationer gjorde også deres for at få folk til at stoppe op og lytte eller deltage i forskellige debatmøder, smage på vand fra 4 forskellige Bornholmske vandværker, og vælge det bedste vand, smage på sunde produkter hos Danske Mejerier og Dansk Landbrug, fået målt sin DMI hos Kræftens Bekæmpelse, hørt nyheder hos de Danske Regioner, hvor bla. vort bestyrelsesmedlem Flemming Pless holdt til, og meget meget mere.DCN5295

Til frokost fik vi smagt lidt Bornholmske specialiteter bla. lækre torskefilletter og fiskefrikadeller samt laks m.m. Det var ellers ikke nødvendig selv at købe mad, idet der næsten var smagsprøver ved alle boderne, så man behøvede altså ikke at gå sulten i seng.

Jeg tror roligt jeg kan sige, på alle deltagernes vegne, at det var en rigtig god ide, da DP besluttede på et tidligt tidspunkt, at lade sine medlemmer deltage i dette arrangement, og det er nok ikke sidste gang, nogle af vore medlemmer har deltaget i dette festlige Folkemøde.  

DSCN5320 Trætte og fulde af indtryk ankom vi, efter en køretur ”hen over” Skåne med Bornholmerbussen ved Københavns Hovedbanegård sent den 15. juni. Slut på en rigtig god tur, synes vi da selv. 

 

   FOLKEMØDET-Træhus