Besøg hos Playground DSCN7396 - Kopi

16 videbegærlige DP’ere deltog i efterårssæsonens første medlemsmøde som blev afholdt hos Firmaet Playground på Nørrebro, som dels laver film, er et medie bureau og distributionsselskab. Desuden er de forhandler af kameraet Go-pro, som er et lille smart videokamera, som kan bruges til mange forskellige filmoptagelser. Det er et HD-kamera.
Firmaet arbejder med droner, der laver billeder i de højere luftlag.

Direktør Kristian Ussing Andersen bød velkkommen og fortalte om opbygningen af firmaet, som nævnt tidligere. Firmaet har 20 ansatte.Kristian viste en del videofilm, hvor Go-pro kameraet kunne bruges, i forbindelse med droner. Vi så en fantastisk actionfilm, med skiløbere, bjergbestigere og cykel akrobatik. Det tog næsten pusten fra en.DSCN7405 - Kopi
Playground havde selv lavet en film fra forskellige lokaliteter i Københavnsområdet og i Jylland. Firmaet har to store dronere på 12 kg som kan går op i ca. 100 meters højde.
Dernæst har de en mindre drone, som vejer ”ingenting”, og som kan går op i ca. 300 meters højde, men kun må bruges til max. 15 meter over jorden.

Årsagen til dette er, at droner betragtes som “fly” af Trafikstyrelsen. Før en drone kan gå i luften skal vedkommende der ønsker at bruge den, søge tilladelse hos styrelsen, som derefter udsteder en licens, som skal fornyes løbende.

Der er vedtaget regler for, hvor nær en drone må være ved en vej, det er 150 meter, 5 km hvis det er i nærheden af en lufthavn og 8 km ved en militær flyvestation. Er der mennesker i nærheden er afstanden 150 meter og det samme til bygninger. Hvis produktionen kræver at der skal laves noget over bebyggelse og mange personer, kan styrelsen give en dispensation. Droner er i dag blevet billige, men Kineserne er også med til at presse markedet, ved at tilbyde droner helt ned til et par hundrede kroner.

For at blive dronepilot kræver det, at der aflægges en prøve overfor Trafikstyrelsen.DSCN7413 - Kopi
Droner bliver i dag anvendt i mange sammenhænge, dels hos entreprenører, brandvæsen og landbrug. Det giver et bedre overblik over åstedet, når der sendes en drone i luften fastspændt et kamera.
Når en drone opererer, skal der helst være to mand til det, en som flyver og en som kan holde øje med optagelserne. Ved teknisk uheld kan der opstå problemer, og det kan gå rigtigt galt hvilket vi også fik demonstreret på en video. Dronen styres ved hjælp af gps, men kan også styres manuel, hvilket er sværere. DSCN7428 - KopiVi fik også demonstreret, hvordan en drone virker, idet Kristians partner Nicolai, fløj med den lette udenfor bygningen, hvor vi alle sammen blev fotograferet, på den tagterrasse, som vi stod på.
Til slut skal nævnes, at sidste år udstedte Trafikstyrelsen 10 tilladelser, men i år er man allerede oppe på 40.DSCN7432 - Kopi
Alt i alt en god aften. Tak til Bubber for at have gjort dette arrangement muligt.

 

Niels Wulff