I Berlin med Dansk Presseforbund

IMG 4003Alle mødte friske klokken syv om morgenen i Kastrup med fotoudstyr til den helt store ekspedition. Snart efter lettede vi på vej mod Berlin - en kort tur, der næsten kun er op og ned. Allerede inden elleve var vi fremme på hotellet, hvor vi fik lov at stille vores bagage, så vi straks kunne komme i gang med at udforske Tysklands hovedstad.

Efter lidt mad og drikke mødtes vi på Platz der Luftbrücke, hvor der var mulighed for at tage billeder af Berlin Airlift Monument (Luftbrückendenkmal) af Eduard Ludwig. Derefter begav vi os i samlet flok til Tempelhof lufthavn. Vi havde i blandt os flere, der kunne fortælle interessante historier om den nu lukkede flyveplads, som vi fik set fra alle leder og kanter. Lufthavnen gjorde et lidt skummelt indtryk i overskyet vejr og kuling.


Næste stop var en Hochbunker fra 2. verdenskrig. Denne kæmpemæssige betonklods, var nu omgivet af nyere byggeri. Et meget specielt sted, hvor der også blev taget mange billeder. En del havde været så forudseende at tage stativer med. Det var nemlig mørkt i vejret. Herefter gik turen tilbage til hotellet, hvor mange nu benyttede lejligheden til et varmt bad.
ehh10
Om aftenen gik vi ud at spise sammen. Et fortrinligt sted med sushi og thai-mad. Snakken gik lystigt om bordet og de store tyske øl hjalp bestemt det sociale samvær på vej. Herefter gik folk lidt hvert til sit.

Efter en god morgenbuffet gik den klokken ni mod Olympiastadion. Inden skulle vi forbi Glockenturm, som dog var lukket - alligvel fik vi et godt kig på området. Olympiastadion og det omkringliggende områder gav godt foto-ops og vejret var vendt på en tallerken i forhold til dagen før. Nu var der sol fra en skyfri himmel.

Nu gik turen mod fælles frokost i en berømt restaurant i en park. Desværre var restaurtanten lukket, men vi fandt et andet sted. Folk kunne nyde en god øl og nogle nød også godt af den tyske med med klassikere som Wienerschnietzel og meget andet godt. Efter frokost tog vi videre til Karl Marx-allee, hvor vi fik set socialistisk nyklassicisme. En helt egenartet stil. Meget komprimeret og med små vinduer - men ellers flot. Vi fik nu fritid og de fleste gik mod Alexanderplatz.

Nu var det ellers med at komme rundt og opleve nogle af de mere traditionelle seværdigheder. Vi blev hele tiden forsinkede, da der var julemarkeder overalt og masser af mennesker i gaden. Dagen bød på en fantastisk flot solnedgang med julesang og pariserhjul som baggrund.

Om aftenen fik mange af os et stort stykke oksekød, der gjorde godt efter de mange kilometers vandring på en lang dag. Også kager og øl fik vi smagt på - der ligger et godt sted på Kurfürstendam.

ehh06Sidste dag var vi i Reichstag - oppe i kuplen. Også Brandenburger Tor og en del små hyggelige gader i den østlige del af centrum fik vi syn for. Efter frokost mødtes vi ved et flakturm. En bunker i usædvanlig god stand, der løj højt på en bakke med udsyn over meget af byen. Nu var vi også trætte, så vi hentede vores ting på hotellet, og få timere senere var vi tilbage i Danmark efter nogle meget intense og oplevelsesrige dage i Berlin, hvor der blev taget mange gode billeder og fortalt meget om byens nyere historie og arkitektur.
Det øverste billede er taget af formanden. Resten af Erik Hansen-Hansen. Vi takker alle, der sendte billeder ind efter turen!